BİLGİNLER

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Başarı Azim Gerektirir, Azim Ise Irade. Bazı Hedefler, Başarısız Olmaya Da Değer. Gerçek Başarı, Başarısız Olma Korkusunu Yenebilmektir...


    galatasaray

    adminwoyne
    adminwoyne
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 35
    Kayıt tarihi : 10/08/10

    galatasaray Empty galatasaray

    Mesaj  adminwoyne Salı Ağus. 10, 2010 1:04 pm

    Evil or Very Mad
    galatasaray Images?q=tbn:ANd9GcRCdh6uEC632UuTwQNf8lFfLhzd9QicIrPTmEIlmb11vEGTdUA&t=1&usg=__iArfeTcgGjR8FID9zddduq2p6V4=
    Galatasaray Spor Kulubü merkezi İstanbul'da olan, özellikle Profesyonel Futbol Takımı ile tanınan spor kulübü.

    1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulüp, futbol branşında 17 kere Türkiye Ligi şampiyonluğu ile 2000 yılında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı kazandı.

    2004 yılında Polonya'nın Poznań şehrinde gerçekleşen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda yarışan İhsan Emre Vural ve Ahmet Yumrukaya ikilisi, hafif kilo İki tek kategorisinde şampiyon olarak, Türkiye'nin kürekteki ilk şampiyonluğunu kazandırdılar.[1]

    2008 yılında Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde Alman rakibi RSV Lahn-Dill'i 63-51 yenerek şampiyon oldu.[2][3] Daha sonra Galatasaray, Japonya'da düzenlenen Kitakyushu Cup'ta Kanada'nın British Columbia takımını 77-62 mağlup ederek , namağlup şekilde şampiyon oldu.[4]

    2009 yılında ise Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, Eurocup finalinde İtalya'nın Cras Basket Taranto takımını 82-61 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı
    Futbol
    2000 yılında bu başarılarından dolayı UEFA tarafından o yılın Eylül ayında Millenium Kupası ile ödüllendirilen ve kupası Franz Beckenbauer tarafından verilen Galatasaray, ayrıca Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yapılan "Dünyanın en iyi futbol kulüpleri" istatistik çalışmasında, 2000 Ağustos ayının en iyi takımı[6] olarak gösteridi ve o yılın sonunda dünyada yılın en iyi 2. takımı oldu.[7]

    Galatasaray UEFA Kupası'nı yenilmeden ve Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirip kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal kulübünü penaltılarla yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur.[8] Galatasaray aynı yıl; Süper Kupayı'da Real Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır.[9] Avrupa'da en fazla başarı yakalamış Türk takımı olan Galatasaray' ın Avrupalı rakiplerine oranla mütevazı olarak görülen kadrosuyla kazandığı UEFA Kupası ve Süper Kupa dünyada büyük bir başarı olarak görülmüş, böylece Galatasaray adı tüm dünya tarafından tanınan bir marka hâline gelmiş[10] ve kulüp dünya çapında büyük bir taraftar topluluğu kazanmıştır. Kulüp Avrupa' daki popülerliğini halen devam ettirmektedir
    Basketbol
    Galatasaray Basketbol Takımı 1940-1954 yılları arasında aralıksız 15 sene İstanbul Ligi şampiyonu olmuştur. İlerleyen yıllarda güçlü takımlar kuruldukça, basketbolda futbol kadar etkili olamamıştır. Galatasaray Cafe Crown'la kapsamlı bir sponsorluk anlaşması yapmış ve Galatasaray Cafe Crown adını almıştır. Galatasaray, 2006/07 sezonunda Beko Basketbol Ligi'ni 4. sırada bitirmiş ULEB Avrupa Kupasına katılmaya hak kazanmıştır.


    Bayan Basketbolu
    Üstüste defalarca şampiyon olan ve Türkiye' de erişilemez bir rekora sahip Galatasaray Bayan Basketbol takımının şampiyonlukları aşağıdaki gibidir.
    2009 yılında Galatasaray, İtalya' nın Cras Basket Taranto takımını 82-61 yenerek Avrupa Şampiyonu olmuştur.

    Tekerlekli Sandalye Basketbolu
    Kulübün Tekerlekli Sandalye Basketbolu takımı, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol şampiyonası finalinde Alman rakibi RSV Lahn-Dill'i 63-51 yenerek Avrupa şampiyonlar şampiyonu oldu.[3] Daha sonra Galatasaray, Japonya'da düzenlenen kıtalararası şampiyonada British Columbia takımını 77-62 mağlup ederek ve namağlup şampiyon olarak Türkiye'de kulüp bazında en büyük başarıya imza atmıştır.

    Voleybol
    Ana madde: Galatasaray SK (voleybol)
    1905'te kurulan köklü kulüp Galatasaray'da voleybolun temelleri 1919 yılında Selim Sırrı Tarcan'ın önderliğinde atılmıştır.1922 yılında Galatasaray'ın voleybol şubesi kurulur.1930'lu yıllarda Galatasaray İstanbul Voleybol Ligi'nde iki yıl mağlubiyet almadan şampiyonluk yaşamıştır. 1955-1967 yılları arasında erkek voleybol takımı 12 sene;1960-1967 yılları arasında da bayan voleybol takımı 7 sene üstüste şampiyon olur.

    Yüzme
    Yüzme sporu, atletizm ve jimnastik ile birlikte 3 ana spor dalından birisidir. Küçük yaşlarda başlayıp, uzun yıllar süren, büyük emek ve sabır gerektiren bu spor dalının Türkiye’de geçirdiği süreç içinde Galatasaray her zaman önemli bir rol oynamıştır. Galatasaray Mekteb-i Sultanisi’nin neredeyse kuruluşu ile başlayan bu ilginin tarihte 1873 yılına, Monseur Moiroux’un Beden hocalığı zamanın da belirtilmektedir.

    Modern anlamdaki ilk yarışların 1910’lu yıllarda yapıldığı Türkiye’de 1953-1966 yılları arasında Engin Ünal, Esfak Baytin ve Yılmaz Özüak gibi sporcularımızın bulunduğu takımımız önemli başarılara imza atmıştır. Yakın zamanlarda da Canan Ateş, Murat Özüak, Gökhan Attaroğlu, Memduha Alpdoğan, Banu Vahapoğlu, Berna Büyükuncu gibi sporcularımız bu başarıları devam ettirmişlerdir. Günümüzde de Galatasaray yüzme sporundaki liderliğini sürdürmektedir. Derya Büyükuncu, Uğur Taner, Hakan Kiper, Ayşe Diker, Emre Çelik ve Onur Uras akla gelen ilk sporculardır.

    Kürek
    1999 yılı Mart ayından itibaren Küçükçekmece Gölü kıyısındaki Kürek Tesislerinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Galatasaray Kürek Takımı, yeni sezonda altyapı çalışmalarına hız veriyor, yani yeniden yapılanmaya gidiyor.

    Yelken
    Galatasaray Yelken Şubesi'nin mazisi 1912 yılına dayanır. Moda Koyu'nda İngilizler'in kendi aralarında yaptıkları fıta ve kik yarışları, Galatasaraylılar'ın (Ali Sami Yen, Bülent Emin, Sakallı Celal) deniz sporlarına doğru yönelmelerini sağlamıştır.

    Galatasaraylı sporcu Haşim Mardin'in "Rüyam" adlı kotrası ile Atlantik Okyanusu'nu aşmış olmasının yanında; Feyyaz, Burhan, Mahmut, Münir, Atakan, Samim Arduman'la birlikte Erzin ve Zerrin Demir, bu dalda büyük başarılar sağlayıp Avrupa Şampiyonası'na katılan ilk sporcularımız oldular.

    Almanya'da katıldığı 236 yarışın 220'sini birincilikle bitiren Demir Turgut 1936, Zerrin Demir de 1960 Olimpiyatları'nda yarıştı. Galatasaray'da denizciliğin başlangıcı anılırken, yelkende ve kotrada ilk akla gelen isimler; Kemal Niyazi Seyhun, Mahir Safi, Suat Karaosman, Fuat, Akif ve İbrahim Beyler'dir.

    1950'lerden sonra ise Prof. Dr. Süleyman Dirvana, Nedim Özgen'i saymak mümkündür. Yelken sporuna ilginin azaldığı yıllarda, 1957'de yelken şubesi Bebek'ten alınarak, Galatasaray Adası'na sonra da bugünkü yeri olan Kalamış'a taşınmıştır.

    Son yıllarda da uluslararası alanda önemli başarılar kazanan sarı kırmızılı yelkenciler arasında özellikle Alp Alpagut adı ön plana çıkmıştır. Dünya çapında dereceleri olan bu sporcumuz, girdiği yarışlarda hem ülkemizi hem de Galatasarayımız'ı en iyi biçimde temsil etmektedir. 1998 yılında Almanya'da yapılan Masterler Yarışması'nda ülkemizi temsil eden Galatasaraylı sporcu Anıl, Dünya Birincisi olmuştur.

    Sutopu
    1910’lu yıllarda sutopu ilk defa Galatasaraylılar tarafından İstanbul’da oynanmaya başlandı.

    Bebek Tesisleri'nde bir şube halini alan sutopu, Galatasaray Kuruçeşme Adası'nda uzun yıllar mücadelesine devam etti. 1968 yılında da Kalamış’daki havuzun açılması ile su sporları merkezi içindeki yerini aldı.

    1950’li yıllarda başlayan Türkiye Deplasmanlı Sutopu Ligi'nde 1955 ve 1957’de iki kez, uzun bir ara 1970’li yıllarda 73, 75 ve 77 olmak üzere üç kez şampiyonluğa ulaşmıştır. 1991 yılına kadar da 14 yıl ara verilmiştir.

    1988 yılında Macar hocamız Zoltan Gulyas’ın gelmesi ile altyapı çalışmalarına önem verilmiş, üye çocuklarına spor yaptıran bir şube yerine olimpiyat sporcusu yetiştirmeye çalışan bir şube haline gelmeye başlamıştır.

    Tüm bunların sonunda da sutopu “A” takımımız, 1991’den günümüze kadar tam 14 kez Türkiye Şampiyonu olmuş ve katıldığı Avrupa Kupaları'nda ilk yıllarda ağır mağlubiyetler alırken son yıllarda üst turları zorlayıp Avrupa'nın en iyi 9 – 12 takımı arasında yer almıştır.

    Motor Sporları Superleague Formula
    Ana madde: Galatasaray SK (Superleague Formula)
    Galatasaray, Superleague Formula'da temsil edilmektedir.

    Milano merkezli Scuderia Playteam AC Milan ve Galatasaray SK yarış takımlarına destek vermektedir. Yarışlar Ağustos ayında, İngiltere’deki Donnington Pisti’nde başlamıştır.

    Galatasaray yarış takımının pilotu Alessandro Pier Guidi' dir. Pier Guidi de Scuderia ise Playteam’in Maserati MC-12 ile FIA GT şampiyonasına katılmıştır. Superleague Formula yarış otomobilleri 750 beygir gücünde V12 motorludur.

    Galatasaray 2008 şampiyonasını 18 takım arasında 277 puanla 8. olarak bitirmiştir.[14]

    Galatasaray 2009 şampiyonasında Scuderia' yı bırakmış ve Durango ile anlaşmıştır.[14]

    Binicilik
    Dünyanın en gözde sporlarından biri olan binicilik sporunu kulüp bazında 1997 yılında kurmuş olan Galatasaray Spor Kulübü; bu sporu Türkiye'de uluslararası başarı seviyesine ulaştırmayı ve yeni nesillere bu sporu sevdirmeyi amaçlayarak Galatasaray Binicilik Şubesinin, İstanbul Maslak'taki Galatasaray Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri içindeki yenilenen tesis binasını 15 Aralık 2008 günü kulüp başkanı Adnan Polat ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı davetle tüm sporseverlerin hizmetine açmıştır. Kulübün ayrıca Fatih Ormanında yeni binicilik tesisi açma girişimi vardır. [15]

    Judo
    1984 yılında kurulan Galatasaray'ın judo şubesi; faaliyetlerini Burhan Felek Spor Salonu'nda sürdürmektedir. Kulüp, 2009'dan itibaren aynı yerde bulunan Galatasaray Judo Okulu'nda judo eğitimi vermektedir.[16][17] 2006 Türkiye Büyükler Ferdi Judo Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan judo şubesi, 2007 İstanbul Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştır.

    Briç
    Galatasaray Briç Subesi, 1997 yılında Ersan Feray ve Cavit Turan öncülüğünde kurulmuştur.[18] 1999, 2000 ve 2009 yıllarında Türkiye şampiyonu, 2007'de ise İstanbul şampiyonu olan şube, 28 Haziran 2008'de Fransa'nın Pau şehrinde yapılan "49. Avrupa Briç Şampiyona"sında oyuncularından Ergun Korkut'un takım kaptanı olduğu ve Galatasaray Briç Takım Kaptanı Orhan Ekinci'nin ortağı olduğu Türkiye Takımı ile birlikte Avrupa Şampiyonu olmuştur.[19][20]

    Diğer Branşlar
    atletizm,[21] satranç, aikido, tenis, masa tenisi, eskrim ve su altı dallarında da atletler ve oyuncular yarışmaktadır.

    Galatasaray Spor Akademisi
    Futbol akademisi
    Galatasaray Futbol Altyapısı’nın Hedefi gelecek yıllarda Galatasaray Profesyonel Futbol Takımının formasını giyecek sporcuların yetiştirilmesinin yanı sıra Galatasaray örf ve adetlerine bağlı; rakibe,hakeme,seyirciye saygılı; fair-play ilkelerine bağlı sporcular yetiştirmek; bu sporcuları ülke ve dünya futboluna kazandırırken buna paralel olarak kulübümüze ekonomik yönden güç kazandırmaktır.[22]

    İstanbul'da Florya, Bağcılar, Fatih, Avcılar, Çobançeşme, Merter, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Beylikdüzü, Etiler, Bahçeşehir, Maltepe, Beylerbeyi, Ümraniye, şubelerinin yanında Anadoluda ise Ankara (2), G.Antep, Malatya, Zonguldak, K.Maraş, Sakarya, Konya, Antalya, Kuşadası, Nusaybin, Bandırma, Çorlu, Bursa, Mersin, Hatay, Kayseri Galatasaray Futbol okullarının bulunduğu diğer kentlerdir.

    Voleybol okulu
    Galatasaray Spor Kulübü, Voleybol Spor Okulu’na katılan öğrencilere sporu ve özellikle voleybolu sevdirmek ve öğrencilere voleyboldaki temel hareketleri öğreterek, branşa yönelik fiziksel gelişmelerini ortaya çıkartmak hedefinde hareket etmektedir.

    Yüzme okulu
    Galatasaray Spor Kulübü Yüzme Okulunda yüzme eğitiminin yanı sıra çocuğunuzun fiziksel ve ruhsal gelişimine destek olacak bir çok program planlanmıştır.

    Yelken okulu
    Mazisi 1910’lara dayanan Galatarasay Yelken Şubesi, Galatasaray Spor Kulübü’nün altında amatör şubeler kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir. Şube Türkiye’nin en yoğun yaşayan şehirlerinden İstanbul’da ve bu şehrin en merkezi yerlerinden biri olan ama bir o kadar şehirden uzak hissi veren Kalamış Koyu’ ndaki Galatasaray Kalamış Tesisleri' nde yer almaktadır. Rüzgar sörfü kursları ile birlikte yelken sporunun çeşitli branşları ve yaz okulları burada bulunmaktadır.

    Judo okulu
    Burhan Felek Spor Kompleksi içinde bulunan kapalı spor salonu ve Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu' nun bulunduğu alanda eğitimleri verilmektedir.[23]

    Binicilik okulu
    Galatasaray Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri' nde küçükler için Pony gibi çeşitli eğitimler verilmektedir.

    Tesisler
    Ali Sami Yen Stadyumu
    Ali Sami Yen Stadyumu İstanbul'un Mecidiyeköy semtinde, Galatasaray Spor Kulübü'nün yönetiminde bulunan stadyumdur. Stadın yapımına 1943'te başlanmış, ancak 1964 yılında tamamlanabilmiş ve de resmî açılışı 20 Aralık 1964'te Türkiye-Bulgaristan karşılaşmasıyla yapılmıtşır. Adını Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen`den alan stadyum, 49 yıllığına Galatasaray Futbol Takımına kiralanmıştır. Stadın kapasitesi yaklaşık 25,000 kişiliktir.

    Türk Telekom Arena
    Türk Telekom Arena [24] , Galatasaray Spor Kulübü'nün inşaat aşamasındaki Seyrantepe Spor Kompleksi içerisinde 55,147 seyirci kapasiteli Turkcell Süper Lig ve UEFA standartlarında olacak, kapalı spor salonu ve alışveriş merkezleri (sinema, hipermarket, cafe, bar) ile beraber yer alacak olan stadyumudur. Ayrıca yapıldığında Türkiye'nin en lüks ve en modern stadyumu olacaktır. UEFA tarafından henüz stad tamamlanmadan Türk Telekom Arena 5 yıldızlı statlar arasına alınmıştır.

    Florya Metin Oktay Tesisleri
    Ana madde: Florya Metin Oktay Tesisleri
    Florya Metin Oktay Tesisleri Galatasaray'ın ve Türk milli takımının antreman yaptığı tesislerdir. Galatasaray'ın efsane oyuncusu Metin Oktay'ın 1991 yılındaki kazada hayatını kaybetmesi sonucu tesislere ismi verilmiştir. 80 hektarlık bir alana kurulmuştur.

    Metin Oktay Tesisleri; Merkez Yönetim Binası, kamp binası, dört adet tam boy futbol sahası, genç takım tesisleri, kapalı spor salonu, Galatasaray Futbol Akademisi, Galatasaray Hastanesi, restoranlar, eğlence alanlarının yanı sıra Galatasaray Basketbol ve Voleybol takımları için yapılmış olan eğitim tesislerinden oluşmaktadır.

    Galatasaray Spor Kulübü, Florya Metin Oktay Tesisleri' nin arazisini lüks otel, villa, AVM olarak değerlendirip, antreman tesislerini Büyükçekmece'de ki kulübe ait 400,000 metrekare alana taşımak istemektedir.[25]

    Galatasaray Beyoğlu Hasnun Galip Kulüp Merkezi
    Ananevi kulüp merkezi, Beyoğlu, Hasnun Galip Sokak'ta bulunmaktadır.

    2004 yılına kadar kulüp merkezi olarak işlev gören ve "Hasnun Galip Binası" olarak anılan bina, bugün kulübün Stadyum'dan sorumlu bölümlerine ve Sicil Kurulu'na hizmet vermektedir.

    Galatasaray Kalamış Tesisleri
    Anadolu yakasında bulunan Kalamış Tesisleri, Galatasaray'ın yelken şubesine ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul'un en gözde sahillerinden birinde bulunan Kalamış Tesisleri ayrıca, Galatasaray camiasına şık restoranı ve temizliği sürekli denetlenen denizi ve sahili ile de hizmet vermektedir. 2007 yılında tamamen yenilenen Kalamış Tesisleri, Kadıköy bölgesinin en güzel sahil mekanlarından biri haline gelmiştir. Bu tesise bir kapalı salon ilave edilecektir.

    Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu
    Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi içinde yer alan Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu, 16 Eylül 2006'da hizmete açıldı. Daha önce üstü açık olan havuz, Galatasaray'ın yaptığı tadilat ile kapalı ve tam olimpik hale getirildi.

    Havuzda çatı kolonları, tribünlerin önünden geçmediği için seyircilerin müsabakaları tam olarak izleyebilmesi mümkün oluyor. 543 kişilik tribün kapasitesine sahip havuz ayrıca, sutopu, su balesi ve sualtı rugby gibi branşlara da hizmet verebiliyor. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonaları'nda da kullanılabilecek tesisten günde 600 ile 800 kişi yararlanabiliyor.

    Galatasaray Adası
    İstanbul'un ve İstanbul Boğazı'nın üzerindeki Kız Kulesi ile birlikte tek kara parçası olan ve bu benzersiz konumundan ötürü şimdiden vazgeçilmez ve paha biçilemez bir mekan olan Galatasaray Adası bütünüyle yeniden inşa edilerek, Temmuz 2007 tarihinde Galatasaray camiası ve İstanbullular'a eğlence ve dinlence merkezi olarak hizmet vermeye başladı.

    Galatasaray Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri
    Galatasaray Binicilik Şubesi'nin Maslak Atlı Spor Tesisleri içindeki yenilenen tesis binası, 15 Aralık 2008 tarihinde yenilenerek tekrar tüm sporseverlerin hizmetine açılmıştır. Yeni tesise Yönetim Kurulu kararıyla Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisi adı verilmiştir. 10 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçen binicilik şubesi tesislerinde, ilk etapta inşası tamamlanan kulüp binasının ardından ikinci aşamada 100 at kapasiteli, betonarme bir ahır inşa edilecektir. 40,000 metrekaredir. Nevzat Özgörkey Tesislerinde Galatasaray Store Plus açılmış olup diğer tesislerde de açılması düşünülmektedir.

    Galatasaray Küçükçekmece Kürek Tesisleri
    Küçükçekmece'de 1999 yılının mayıs ayında açılan, teknolojinin son gelişmeleriyle donatılmış kürek tesisi, 200 kürekçiye ev sahipliği yapmaktadır
    Şirketler, Basın-Yayın ve GS Ürünleri
    Galatasaray Sportif AŞ
    Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı'nın sahibi olan Galatasaray Futbol AŞ. nin %62,95 ve %37,05'lik halka açık ortaklıktan oluşan şirkettir. Tam adı Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'dir. Futbol AŞ. ve Sportif AŞ. Galatsaray SK'ya aittir. Medya yayın haklarını Süper Lig Naklen Yayınları, Şampiyonlar Ligi “Market Pool”, UEFA Kupası, Dostluk Maçları, Özel Maçlar ve diğer (sinema, VCD ve DVD) yayınlar oluşturmaktadır.

    Forbes dergisinin 2007 yılında yaptığı 10 piyasadaki en itibarlı markalar araştırmasında Türkiye'den Galatasaray markası ilk sırada yer almıştır.[26] Galatasaray markası ile ilgili tüm lisans verme ve isim hakkı gelirlerinin tek sahibi Galatasaray Sportif A.Ş.'dir. Şirket, Kulüp'ün adı, görsel malzemeleri, amblemi ve logosunu taşıyan broşür, poster, kitap, oyuncak, oyun, bilgisayar oyunu, top, kaset ve CD, mefruşat, giysi, yiyecek-içecek ve benzeri emtialar için üretim ve satış hakkı vererek gelir sağlamaktadır. Buna göre, çeşitli kuruluşlara söz konusu eşyaları üretme ve satma hakkına ilişkin lisans vermekte ve bu kullanım hakları karşılığında ödenecek isim hakları için de bir minimum garanti talep etmektedir.

    Galatasaray Store ve Galatasaray Store Plus
    Galatasaray lisanslı ürünlerini satan taraftar mağazalarıdır. Ürünler internetten, çeşitli yerlerde bulunan mağazalardan veya gezici mağazalardan satın alınabilmektedir. Ayrıca amatör şubelerin ürünlerini satan Galatasaray Store Plus'lar Nevzat Özgörkey Binicilik Tesislerinin hizmete açılması ile faaliyete başlamıştır.[27]

    Galatasaray TV
    Galatasaray TV, Galatasaray Spor Kulübü'nün televizyon kanalıdır. 15 Ocak 2007 tarihinden itibaren test yayınlarına başlamıştır. 22 Ocak 2007 tarihinden itibaren normal yayına geçmiştir. Kanalda takım oyuncuları ile yapılan röportajlar, A takımın yeni ve eski nostaljik maçları, PAF takımının maçları gibi takım ile ilgili yayın yapılmaktadır.

    Galatasaray Dergisi
    Galatasaray taraftarlarına hitab eden aylık spor dergisidir. Bayilerden ve internetten satın alınabilmektedir. İnternetten birkaç sayfası ücretsiz okunabilmektedir. Türkiye'de en çok aboneye sahip olan spor kulübü dergisidir.[28]

    Galatasaray Mobile
    Sponsorlar
    Ana Sponsor: Türk Telekom
    Teknik Sponsor: Adidas
    Resmi Sponsorlar: Cola Turka, Ülker, Doğuş Otomotiv, Efes Pilsen, Ankara Sigorta, Samsung, Acıbadem, e-kolay, Sarar, Alpet
    Taraftar
    ultrAslan
    ultrAslan, Galatasaray taraftarlarından oluşan gruptur. İsmi Avrupa'da birçok takımın tribünlerine konuşlanmış Ultras ve Galatasaray'ın sembolü Aslan kelimelerinin birleşmesinden gelmektedir. 2001'de kurulmuştur. Kısa sürede büyümüştür. Tüm taraftar grupları gibi zaman zaman yaptıkları gösterilerle gündeme gelirler.
    galatasaray 220px-Galatasaray_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC-Logo

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 9:19 am